Hulusi Akar, “Yokistan” Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü

hulusi akar beçirvan barzani 1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Savunma Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe teklifi görüşmelerinde HDP Milletvekilleriyle girdiği tartışmada “Türkiye’de ve Türkiye’nin dışında Kürdistan diye herhangi bir coğrafi bölge yok” diyen, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın, “Niye? Irak Kürdistanı yok mu?” sorusu üzerine “Yok, yok” yanıtını veren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Neçirvan Barzani ile buluştu, masada Irak Kürdistan Bölgesi bayrağı da yer aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münih Güvenlik Konferansı dolayısıyla geldiği Almanya’da ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Konferans kapsamında Savunma Politikaları ve İnovasyon Forumu’nda konuşma yapan Akar, daha sonra Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşme ile bir araya geldi.

Türkiye ile IKB arasındaki ikili ilişkiler ile bölgede huzur, barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik konuların ele alındığı görüşmede, Akar tarafından terörle mücadelede iş birliğinin önemine vurgu yapıldı, Türkiye’nin terörü bitirmekteki kararlılığı dile getirildi.

thumbnail
İlgili Haber
Hulusi Akar: “Türkiye’de ve Türkiye’nin dışında Kürdistan diye bir coğrafya yok”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir