İBB’de Faaliyet Raporu ret oylarıyla kabul edildi!

18128241
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun okuduğu faaliyet raporu, 121 kabul, 164 ret oyu aldı. Ancak ret oyları daha çok olmasına rağmen, ret oyunda 4’te 3 çoğunluk sağlanamadığı için faaliyet raporu kabul edildi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen Nisan ayı toplantısı ile birleştirilen Mayıs Ayı İBB Meclis toplantısı üçüncü oturumu, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan Meclis’te, 9 buçuk saat süren toplantıda tek gündem maddesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu oldu. Başkan Ekrem İmamoğlu 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nu okudu. 2020 yılında yapılan proje, bütçe ve harcamaların açıklandığı faaliyet raporu sonrası karşılıklı söz alan parti sözcüleri faaliyet raporu hakkında eleştiri ve savunmalarını yaptılar.

ATALARIMIZI ÖRNEK ALIYORUZ

Başkan İmamoğlu, “Biz, görev yaparken atalarımızı örnek alıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Kanuni’nin ve Aziz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan şaşmadan gitmek için çabalıyoruz. İBB, bağlı kuruluşlar ve iştiraklerinin yönetimine getirdiğimiz bütünsel yönetim anlayışıyla çok daha koordineli, verimli, hızlı ve etkin yapıyla kamuda işe alım dahil örnek oluyoruz. İBB’nin her kademesinde fedakarca çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediye Meclisi’mize ve bize bu enerjiyi veren tüm İstanbullulara çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİZE AYRI RAPOR MU VERDİLER?

Okunan faaliyet raporunun ardından “sıra hakikatlerde” diyerek kürsüye çıkan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, “Şimdi hakikatleri konuşacağız. Sayın İBB Başkanımız sunumunu yaparken tereddüt yaşadım. Acaba dedim, İBB 2020 yılı faaliyet raporunu hazırlayanlar ‘meclise ayrı rapor, başkana ayrı rapor mu verdiler’ diye tereddüt yaşadım. Çünkü bize verilen faaliyet raporuyla, İBB Başkanının okuduğu rapor arasında çok fazla ilişki göremedim” dedi. Daha sonra yapılan oylamada 164 ret oyu, 121 kabul oyu kullanıldı. Ancak ret oylarında 4’t3 3 çoğunluk sağlanamadığı için faaliyet raporu geçti.



1.6 milyon haneye yardım yaptık

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu faaliyet raporunu açıklarken şu rakamları verdi: ”Yoksullukla mücadele için 1,2 milyar lira destekle 1,6 milyon haneye yardım yaptık. Suda yaptığımız toplam 4,6 milyar TL’lik indirimle aile bütçelerine dolaylı destekte bulunduk. İstanbul’un yoksul hanelerine yıllık 1.200 TL’den 16 bin 296 TL’ye kadar bütçe desteği sağladık. Ulaşıma sağladığımız 3,3 milyar TL’lik sübvansiyonla kent içi hareketlilikte atılım yaptık. 10 hatta başlattığımız inşaatlarla raylı sistemlere 13,2 milyar TL kaynak ayırdık. Geri dönüşüm ve katı atık teknolojilerine 3,8 milyar lirayı aşan yatırım yaptık. 98 farklı noktaya 900 milyon liralık yatırımla su taşkını sorunlarını çözdük.”

Önce yayın kesildi sonra elektrik gitti

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu kürsüde Yıllık Faaliyet Raporu hakkında görüşlerini açıklarken canlı yayın iki kez kesildi. Bir kez de elektrikler gitti. Göksu daha sonra Twitter üzerinden duruma tepki gösterdi ve yaptığı açıklamada, “Yayınlar da dursa, elektrikler de kesilse İstanbullular hiç merak etmesin. Gerçekleri eninde sonunda AN-LA-TA-CA-ĞIZ” dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de ”Gerçeklere neden tahammül edemiyorsunuz; İstanbul’u da İBB Meclisi’ni de karanlığa hapsetmenize fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver