Ida kasırgası petrol ve doğalgaz fiyatlarını fırlattı

gercek-default
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin güneyindeki Meksika Körfezi’nde petrol ve doğalgaz üretim tesislerinin kapatılmasına neden olan Ida Kasırgası, piyasalarda petrol ve doğalgaz fiyatlarının artmasına sebep oldu. Ekonomistlerse kasırganın ABD ekonomisinin büyüme rakamlarına negatif yansıyabileceği görüşünde.

Pandeminin etkileri nedeniyle sarsılan ve sonrasında toparlanma dönemine giren ABD ekonomisi, bu kez de Ida kasırgası ile sarsılıyor. Petrol ve doğalgaz üretiminin durması fiyatlarda artışa sebep oldu. Ayrıca ulusal tedarik konusunda da endişeler meydana geldi.

Orta Amerika’da etkili olan Ida Kasırgası, Meksika Körfezi hattında büyük tesislere sahip enerji, kimya ve nakliye endüstrilerinin üretimine zarar verdi.

“ÜRETİMİN NE KADAR DURDUĞUNA BAĞLI”
Moody’s Analytics’in Baş Ekonomisti Mark Zandi, dün yaptığı açıklamada, hasar tahminlerinin ve rafineri kapatmalarının ABD ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını küçük de olsa etkileyeceğini söyledi.

“Ida’nın ekonomiye etkisinin ana belirleyicisi enerji fiyatlarıdır” diyen Zandi, “Körfez’deki üretimde ne kadar hasar meydana geldiğini ve bu tesislerin ne kadar süre üretim dışı kalacağını görmemiz gerekecek” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir