Türkiye’ye uçak gemisi yapılabilir

ucak-gemisi-rus
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Sözcüsü Valeriya Reşetnikova’nın, “Türkiye ile işbirliği konusunda görüşmeler yürütülüyor. Buna donanma da dahil” açıklamasına derinlik kazandıran Korotçenko, “Türkiye için hazır savaş uçaklarına sahip bir uçak gemisi hazırlanması Ankara’nın ilgisini çeker” dedi

NATO ile yaşadığı gerilimde İngiltere ile çatışma aşamasına gelen Rusya ile Türkiye arasında son dönemde silah konusunda yaşanan yakınlaşmanın ardından Rusya cephesinden ilginç değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.. Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Sözcüsü Valeriya Reşetnikova, “Rusya ile Türkiye, askeri iş birliği yapabilecekleri muhtelif alanlarda görüşmeler yürütüyor. Bunlara donanma alanı da dahil” açıklamasını yaptıktan sonra, Moskova konumlu Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Direktörü ve Natsionalnaya Oborona dergisi Genel Yayın Yönetmeni İgor Korotçenko konuyu bir adım ileri taşıdı.

TÜRKİYE İSTERSE OLUR

Aynı zamanda emekli bir albay olan Korotçenko Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Rusya, Türkiye’yi askeri teknik iş birliği alanında önemli bir ortak olarak görüyor. Türkiye’ye S-400 hava savunma füze sistemlerinin ilk alayının tedarikine ilişkin sözleşmenin başarıyla uygulandığını gördük. İkinci alay için görüşmeler devam ediyor. Türkiye, 5. nesil savaş uçağı Su-57’ye de ilgi gösteriyor. Bugün, doğalgaz sahalarının korunması başta olmak üzere Akdeniz’deki ekonomik çıkarlarını savunma ihtiyacı duyan Türkiye, deniz kuvvetlerini güçlendiriyor. Rusya’nın donanma teknolojileri Türkiye’den talep görebilir. Hatta Rusya, Türkiye isterse hazır savaş uçaklarına sahip eksiksiz bir uçak gemisi inşa edebilir” yorumunda bulundu.

AYNI ZAMANDA TİCARETTİR

Türkiye için ilginç bir düşünce ortaya atan emekli albay İgor Korotçenko, “İmkansız diye bir şey yok. Her şey Türk tarafının ödeme gücüne ve bu tür sözleşmelerin ticari bileşenlerine dayanıyor. Silah ihracatı sadece bir politika değil, aynı zamanda iştir. Ankara’nın çıkarlarının gerektirdiği tüm projelerde Türk partnerlerimizle çalışma imkanına sahibiz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında güvene dayalı ve oldukça iyi ilişkiler var. O nedenle politik açıdan donanma alanında Rus-Türk askeri ve teknik iş birliğini geliştirmenin önünde hiçbir engel yok” açıklamasını yaptı.



 

Bu Yazıya Tepki Ver