İmamoğlu: Halk Bakkal ile herkes kazanacak

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul Kartların ve İBB Sosyal Kartlarının bundan böyle 1200’ü aşkın ‘Halk Bakkal’ logolu mahalle bakkallarında geçerli olacağını söyleyen İmamoğlu, ‘’Sosyal Kart sahibi 160 bin aileye her ay 30 milyon lira destek sağlıyoruz. Bu proje ile hem esnaf hem de yurttaşlar kazançlı çıkacak’’ dedi.

Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul Kartların ve İBB Sosyal Kartlarının bundan böyle 1200’ü aşkın ‘Halk Bakkal’ logolu mahalle bakkallarında geçerli olacağını söyleyen İmamoğlu, ”Sosyal Kart sahibi 160 bin aileye her ay 30 milyon lira destek sağlıyoruz. Bu proje ile hem esnaf hem de yurttaşlar kazançlı çıkacak” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim vaatleri arasında yel alan yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İmamoğlu, Yenikapı’daki Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen  ‘Halk Bakkal’ tanıtım toplantısında şunları söyledi: ”Bugün itibariyle, Belediyemize başvuruda bulunan 1200’den fazla Halk Bakkal ile yola çıkıyoruz. Hedefimiz İstanbul’un her ilçesinde her semt ve mahallede Halk Bakkal ağını genişletmek ve yok olmakta olan mahalle bakkalı komşularımıza destek olmak.”

BAKKAL SATIŞLARI DÜŞTÜ

İstanbul’da pandemi döneminde veresiye alışveriş yapan kişi sayısı yüzde 32 artmış durumda. Veresiye defterine yazılan toplam borç miktarı, yüzde 55 artmış. Üstelik bütün bunlar olurken, bakkalların toplam satışları da yüzde 85 oranında düştü.  Bakkallık tamamen yok olmanın eşiğine geldi. Halk Bakkal Projesi’yle buna son vereceğiz. Aylık 30 milyon lira bütçe ayırdığımız 160 bin ailenin kullandığı Sosyal Kart ile ‘Halk Bakkal’ logolu mahalle bakkalından da alışveriş yapılabilecek.”



HALK BAKKAL SAYISI ARTACAK

Halk Bakkal uygulamamızın mahalle bakkallarını korumakla kalmayan, onları çok daha büyütecek olan tarafı şu. Bugün itibariyle İstanbullular’ın ceplerinde, 18 milyonun üzerinde İstanbul Kart var. Ulaşımda kullanılan bu kartlar da Halk Bakkal logolu mahalle bakkallarında geçecek. 1200 bakkal şu an sistem içinde. Ama sayı artacak.  İstanbul’un bütün bakkallarını, 30 Haziran’a kadar, Halk Bakkal projesine başvurmaya, bu seferberliğin içinde yer almaya davet ediyorum.”

Bu Yazıya Tepki Ver