İstanbul’un savrulmasının önüne geçeceğiz

imamoglu1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ulaşım Daire Başkanlığı, sürdürülebilir, kapsayıcı ulaşım politikalarının oluşturulmasına ve uygulanmasına destek olacak İstanbul Ulaşım Platformu’nun kuruluşunu, geçtiğimiz şubat ayında tamamladı. Platform, ilk çalıştayını, İBB yöneticileri, bürokratları ve sektör temsilcilerinin geniş katılımlarıyla gerçekleştirdi.

“GECE ALINAN KARARLAR
ENGELLENMELİ”

“İstanbul’un bir gecede alınan kararlarla alt üst olmasının engellenmesi gerekiyor” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kentin belki 50 yılına damga vuracak bazı işleri yapıyor olması, bir domino taşı gibi arkada birçok şeyin yıkılmasına devrilmesine sebep olabiliyor” diye konuştu.

“İSTANBUL’UN SAVRULMASININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ”

Ulaşımın çok paydaşlı bir konu olduğunu belirten İmamoğlu, “Şehirlerarası otobüs taşımacılığından metrosuna, deniz yolundan, bisikletine kadar birçok kavramı var. Bütün paydaşlarının sürecin içinde olduğu ve beraber planlandığı bir İstanbul, bu sorunu daha az yaşar duruma gelir. Biliyoruz ki, 21. Yüzyıl, gerçekten bir şehir yüzyılına, kent yüzyılına dönüşüyor.  O zaman hep birlikte elimizden gelenin en iyisini aktarabilecek alanları geliştirmemiz lazım.” diye konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver