İmamoğlu: Adalar’dan sonra Şile’de de “Koordinasyon Merkezi” hizmet verecek

1

Çekmeköy, Şile ve Ağva’da bir dizi etkinliklerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile tarihinde ilk kez açılacak olan İBB Koordinasyon Merkezi ile Arıcılık Merkezi’ni gezdi.

İmamoğlu, itfaiye ziyaretinden Ağva’da esnafla buluşmaya kadar birçok etkinlik gerçekleştirdi. Kentin kırsal bölgelerinde kurumsal olarak koordineli bir çalışma yürütmek istediklerini belirten İmamoğlu, kurulan ve kurulacak olan koordinasyon merkezleriyle dağınık olan yapının bütünleştirileceğinin altını çizdi.

ADALAR’DAN SONRA ŞİLE’DE DE “KOORDİNASYON MERKEZİ” HİZMET VERECEK

İmamoğlu, kentin kırsal bölgelerinde kurumsal olarak koordineli bir çalışma yürütmek istediklerini belirterek, merkezde görev yapacak ekibe şu sözlerle seslendi:

“Biliyorsunuz; kocaman bir ekibiz. Büyükşehir’in birimleri ayrı bir büyük, İSKİ’sinden, efendim iştiraklerine kadar. Bu anlamda bu koordinasyon birimi, bir nevi bunun bir prototipi, bir maketi gibi olacak. Tabii bazen eksikleri olacak; tamamlayacaksınız. Bu süreci böyle inovatif çalışalım. Tonguç Bey’den (İBB İlçe Belediyeleri Koordinatörü Tonguç Çoban) öyle talep ettik. ‘Şu, şu eksiğimiz var. Şu problemimiz var. Şunu böyle yapalım…’ Siyasi partilerimizle de aynı diyaloğu sağlamanızı çok istiyoruz. Günün sonunda birinin ayağına çelme takmadan, birbirinin ayağına basmadan, koordineli Şile hizmeti sağlansın. Resmi kurumlar, zaten paydaşınız. İlçe belediyeleri, kaymakamlık, başka başka kurumlar… Beklentimiz bu. Beklentimiz, gerçekten geri dönüş açısından yüksek. Çünkü dağınık olan bir yapı, sizin elinizde bütünleşecek. İkincisi; bir iş yapılıyor ve orada bilinmiyorsa, bunu da sizin takip etmenizi istiyoruz.”