İmamoğlu: “Kredi bulunduğunda çalışmalar başlayacak”

imamoglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu şantiyesinde konuşan İmamoğlu, hattın iptal edilmediğini vurguladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programı’na alınmadığı için kredi kullanılamayan hattaki imalat nedeniyle kazılmış bazı noktaların, çevresel ve depremsel riskler nedeniyle doldurulmasının bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Onay verilmesi ve kredi bulunmasından sonra hattaki çalışmaların yeniden başlayacağını duyuran İmamoğlu, “Deprem açısından oraların çevre ile ilgili oluşturduğu risk açısından burayı doldurmamız lazım. Dolduğumuz yerleri, yarın kredi bulduğumuzda açmamız 1 ay. Bizim proje onay çabalarımız devam edecek. Kredi bulma çabalarımız devam edecek; aynı diğer yerlerdeki gibi. Bugün feryat figan bağıranlar, siyasetin en çirkinini yapıyorlar. Bir de kendini ispat etmek isteyenler var; siyaseten seçilmiş arkadaşlar. Onlara da üzüntüyle bakıyorum” dedi.

“KREDİ BULDUĞUMUZ 10 METRO HATTINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Kredi buldukları 10 metro hattında hızlı çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan İmamoğlu, “Bugün 4 milyar liranın üzerinde öz kaynağımızdan, metroların imalatına para ayırıyoruz. Ama 10 tanesine ayırıyoruz. Kimine KDV’sini kimine eksik kalan kısmını ödüyoruz. Direkt öz kaynaktan harcadığımız füniküler hatlarımız da var. Ama burası, bugünkü parayla yaklaşık 2.2 milyar lira. Yani 2.2 katrilyon lira. Bizim totalde ayırdığımız öz kaynağın yarısını buraya ayırmamız gerekiyor ki, burasını yapabilelim. Bizim şu anki bütçemizin böyle bir gücü yok. Ama borçlandığımız takdirde yapabiliriz. Dolayısıyla biz, Emek Hastanesi’nden başlayan; Sarıgazi, Taşdelen, Yenidoğan hattı ile ilgili süreci iptal etmiş değiliz. Buranın bir projesi vardır; iptal edilmemiştir. Ama dediğim gibi; onayı verilmediği için merkezi hükümet tarafından süreç yürümedi. Biz, Çekmeköy-Sultanbeyli’ye bulduğumuz krediyi de buraya harcayamıyoruz. Böyle bir kural yok. Yani buraya kredi buldunuz, burayı buraya harcayın; onu yapamıyorsunuz. Onay olmadığı için, yurt dışından kredi de bulamıyorsunuz ve alamıyorsunuz. O bakımdan bu süreç işlemedi” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver