İmamoğlu: Pişman olma zamanı geldi

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un artık daha çok binayı kaldırmadığını vurgulayan İmamoğlu, ”Hepimiz bu hatanın bir parçası olmuş olabiliriz. Çevreye kötü davranmış olabiliriz. Ama pişman olma zamanı be! Pişman ol yahu! Ya bir defa da bu şehri içten sev ya” ifadelerini kulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; kokudan ve kirlilikten arındırılan, Kadıköy Kurbağalıdere’de vatandaşlarla bir araya geldi. Burada incelemelerde bulunan İmamoğlu, şunları söyledi: ”Bugüne geldiğimizde; bu güzel çevreyi hep beraber başardık. Kurbağalıdere, bitirilmiştir ve güzel olmuştur. Burada ciddi bir emek var. Geçmişte de yapılmış işler var. Ama çok uzadı, çok yavaştı. Hızlandırdık.  Amacımız Göztepe Merdivenköy Kavşağı’ndan başlayan ve buraya kadar gelen, Ataşehir’in içine de girecek şekilde bu hattın kesintisiz bir yaya aksı olmasını sağlamak.”

”İstanbul’un derelerindeki ıslah çalışmalarının sürecek. Buraları yaşam alanlarına, yaşam vadilerine dönüştürmek için uğraşıyoruz. Oranın yeşil bir biçimde, 4-5 ilçeyi birbirine bağlayan, yani isteyenin aslında bisikletiyle, yürüyerek , koşarak işine bile gittiği, gezmeye gittiği bir hatta dönüşmesini arzu ediyoruz. Bunu İstanbul’un 15 noktasında yapıyoruz. Dere noktalarını değerlendirerek İstanbulluların doya doya yaşayacakları alanlara dönüştürüyoruz.”

”Bu şehir, şunu kaldırmıyor artık. Daha çok bina yapalım, daha çok beton yapalım. Yani Kalamış’ın şu hali bize yetmiyor; buraya binalar yapalım, başka başka tesisler kuralım… Bakın; bu hataların her birimiz bir parçası olmuş olabiliriz geçmişte. Her birimiz, bir eksik yapmış olabiliriz. Çevreye kötü davranmış olabiliriz. Sıkıntılı birtakım hareketleri, her birimiz küçücük de olsa, büyük de olsa yapmış olabiliriz. Ama pişman olma zamanı be! Pişman ol yahu! Ya bir defa da bu şehri içten sev ya.”

Bu şehre ihanet etmeyin

İstanbul’a sahip çıkılmasını isteyen İBB Başkanı İmamoğlu, ”Bu güzel, bu kadim kent İstanbul’umuzun havasına, suyuna, toprağına, o toprağından fışkıran bereketine, ağacına, çiçeğine, hayvanlarına, her şeyine sahip çıkalım. Dünyanın en güzel şehri, bize emanettir. Bütün insanlığın bize emanetidir. Yetmez; Fatih Sultan Mehmet’in emanetidir, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Emanete ihanet olmaz; yapmayın. Sevelim bu şehri. Bak; bu şehri seversek, hep beraber ülkemizi sevmiş oluruz. Öyle yaparsak, birbirimizi sevmiş oluruz. Oradan çıksa çıksa; barış çıkar, huzur çıkar, ahlak çıkar, başarı çıkar, üretim çıkar, ekonomi oluşur, sanat olur. Böyle bir kent, böyle bir ülke oluruz; bu kadar basit” dedi.



İstanbul’a pırıl pırıl kordonlar geliyor

Yeni yaşam vadilerinin müjdesini veren Başkan İmamoğlu şöyle konuştu: “İstanbul’a yeni, pırıl pırıl kilometrelerce kordonlar geliyor; milyonlarca metrekare parklar geliyor. Kemerburgaz Kent Ormanı’nı gezin. Atatürk Kent Ormanı’nı gezin. Salı günü, tam Esenyurt-Beylikdüzü hattında, neredeyse 100 bin metrekareye yakın, nasıl ihmal edilerek metruk kalmış bir yeri, bir anda güzel bir parka dönüştürdüğümüzü göstereceğiz. İstanbul’un farklı noktalarında, milyonlarca metrekarelik park yapmanın keyfini, onurunu yaşıyorum.”

Kadıköy, eskiden üvey evlattı

İBB’NİN eski yönetimlerinin Kadıköy’ü görmezden geldiğini belirten Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ”Kadıköy, yıllarca haksızlığa uğramış, Büyükşehir tarafından üvey evlat muamelesi görmüş bir ilçe. 25 yıl boyunca İstanbul’da iktidarda olanların, sırf kendi iktidarlarını desteklemediği için cezalandırılan ve değişen zihniyetle birlikte alt yapısı çehresi değişmeye başlayan bir ilçe. Bu duygularımı en iyi, derenin çevresinde yıllarca pencereleri kapalı yaşamak zorunda kalan komşularım anlayacaktır. Böyle kıymetli bir coğrafyanın yanı başında çile çeken Kadıköylüler anlayacaktır. Ve elbette, Kadıköylünün çilesini dert eden iyi insanlar anlayacaktır. Dere, maharetli ellerle yeniden döndü hayata” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver