İmamoğlu ve Yavaş’a abluka

mansur yavaş ekrem imamoğlu

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı “kim olacak” tartışması sürüyor.

CHP yönetimi içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “Adayımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur” açıklaması yapın diyerek baskı uygulandığı öğrenildi. 

İyi Parti’nin adaylık için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ta ısrarcı olmasından sonra CHP Genel Merkezinden iki büyükşehir belediye başkanına “Bu süreçte genel başkanımızı yalnız bırakmayın, Tweet atın, açıklama yapın” diyerek abluka altına alındığı belirtildi. 

Yoğunluk her iki büyükşehir belediye başkanına olsa da diğer belediye başkanlarından da benzer tavır alınması istendi. T24’ten Murat Sabuncu da tweet atarak “Aralarında İmamoğlu ve Yavaş’ın da bulunduğu 11 CHP’li belediye başkanı birazdan adayımız Kılıçdaroğlu’dur diye bildiri yayınlayacak” ifadelerini kullandı.

KARAR 6 MART’TA

Dün yapılan Altılı masa toplantısından sonra yapılan açıklamada “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz” denilmişti.
Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin açıklama da 6 Mart’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıdan sonra olacak.