İngiliz ‘Irkçılık’ ailesi

ingiltere
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kraliyet  görevlerinden feragat eden Prens Harry ve eşi Meghan Markle verdikleri bir röportajda İngiliz Kraliyet Ailesi’ni ırkçılık konusunda zor durumda bırakacak ifadeler kullanmıştı…

Birleşik Krallık’ı zor durumda bırakacak bir başka unsur da İngiltere Ulusal Arşivleri’nden çıktı. Bazı belgeler, Kraliyetin 1960’ların sonlarına kadar ‘beyaz olmayan göçmen veya yabancıları’ memuriyete kabul etmediklerini ortaya koydu. Söz konusu belgeler, Kraliyet Ailesi’nde, etnik azınlık kökenli ‘beyaz olmayan göçmenler veya yabancıların’ 1960’ların sonlarına kadar resmi görevleri üstlenmesinin yasaklandığını gözler önüne serdi.

Şubat 1968’de Kraliçe 2. Elizabeth›in baş mali yöneticisinin diğer kraliyet mensuplarıyla yaptığı görüşmelerin yer aldığı belgelerde, Buckingham Sarayı›nda memuriyet işlerine ‹beyaz olmayan göçmenler veya yabancıların› getirilmediği, bu kişilerin daha sıradan işlerde görevlendirildiği yer alıyor. Ayrıca belgeler, Buckingham Sarayı’nın Kraliçe’yi ve ailesini ırk ve cinsiyet ayrımcılığını önleyen yasalardan muaf tutan tartışmalı maddelere yönelik müzakerelere de ışık tutuyor.

BUCKINGHAM Sarayı’nın konuya ilişkin soruları yanıtlamayı reddetmesi nedeniyle uygulamanın ne zaman sona erdiği de belirsizliğini koruyor. Ancak en iyi tahminle uygulamanın 1968’e kadar sürdüğü belirtiliyor. Ayrıca, Saray’dan yapılan açıklamada 1990’lardaki kayıtların, etnik azınlık geçmişine sahip kişilerin Kraliçe için çalıştığını gösterdiğini ancak geçen on yıllara ait istihdam verilerinin muhafaza edilmediğine dikkat çekiliyor.

Irkçı değiliz Demişti

Siyah bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Prens Harry’nin eşi Meghan Markle, mart ayında Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan röportajında, hamilelik süreci hakkında, “Bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu” demişti. Buna karşılık Prens William, kardeşi Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın Kraliyet Ailesi’ni ırkçılıkla suçladığı röportaja, “Kesinlikle ırkçı bir aile değiliz” yanıtını vermişti.



Bu Yazıya Tepki Ver