İranlı kadınlara destek için saç kesme akımına HDP’li Ersoy da katıldı

oya ersoy
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İranlı kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek için Meclis’te düzenlediği basın toplantısı kürsüsünde saçlarını kesti. Ersoy, her yerde kadınlara eşitlik ve özgürlük istediklerini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında; İran’da, 22 yaşındaki Mahsa Amini‘nin ‘başörtüsü kurallarına uymadığı’ gerekçesiyle ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra ölümünün ardından tüm dünyada kadınların isyanda olduğunu ifade etti.

İran’da kadın direnişi başladığından beri 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 5 bin kişinin tutuklandığını belirten Ersoy, İranlı kadınların yanında olduklarını dile getirdi. Ersoy, Türkiye’de de kadınlar için eşitsizlik ve şiddet olduğunu söyledi.

Kadın düşmanlığı ve erkek egemenliğinin tüm dünyada ortak olduğunu ifade eden Ersoy, “İran’da, Türkiye’de, her yerde kadınlara eşitlik ve özgürlük istiyoruz” dedi.

Ersoy, İranlı kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek için basın toplantısı kürsüsünde saçlarını makasla kesti.



Bu Yazıya Tepki Ver