İSKİ Boğaz’ı kurtarmak için düğmeye bastı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Vaniköy Mahallesi arasında kalan bölgede, Boğaz’a atıksu girişini engelleyecek çalışmaları başlatan İSKİ, toplam 36 milyon lira maliyetli çalışmaların ekim ayında tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu İSKİ, Üsküdar’ın sahil kesiminde zemin şartları ve trafik yoğunluğu nedeniyle yıllardır yapılamayan altyapı çalışmalarını tamamlıyor. Bu kapsamda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Vaniköy Mahallesi arasındaki 4 noktadan, doğrudan İstanbul Boğazı’na ulaşan atıksuları kesecek çalışma için start verilecek.

KÖTÜ GÖRÜNTÜLER BİTECEK

Projeye ilişkin bilgi veren İSKİ Genel Müdür Raif Mermutlu, “Beylerbeyi İstavroz tünelinde toplanacak bütün atıksular, Küçüksu Ön Arıtma Tesisine aktarılacak. İstanbullular hatırlarlar; Kurban Bayramlarından sonra istenmeyen görüntüler oluşurdu. İşte bu tünel vasıtasıyla, bölgedeki 4 noktadan Boğaz’a ulaşan atıksular, arıtma tesisine aktarılarak bu görüntüler ortadan kaldırmış olacak” dedi.

TÜM ATIK SULAR ARITILACAK

Çalışmalar kapsamında, 3.2 metre çapında ve 600 metre uzunluğunda tünel ile toplam da 1.400 metre uzunluğunda  atıksu hattı yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında yağmur suları denize aktarılırken, atıksular ise Küçüksu Beylerbeyi tüneli vasıtasıyla Küçüksu’daki atıksu arıtma tesisine iletilecek. Toplam 36 milyon lira maliyetindeki çalışmaların ekim ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.



Bu Yazıya Tepki Ver