İSKİ’yi su bastı bir işçi ölümden döndü

18237708
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 25 metre derinlikte 3 kilometre uzunluktaki inşaat halindeki atık su tünelinde çalışan işçilerden biri su baskını ile büyük tehlike atlattı. Tünelin yaklaşık 150 metre uzaklığındaki lokomotif olarak nitelendirilen bölüme sığınan işçiyi itfaiye kurtardı

Avcılar ve Küçükçekmece’de dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak birçok su baskınına neden olurken, İSKİ de meteorolojinin uyarısına rağmen sağanaktan kurtulamadı.  Saat 13.00 civarında başlayan kuvetli yağmurun etkisi ile İSKİ’ye ait Ambarlı’daki İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yanındaki şantiyeyi su bastı. Haramidere’den bir anda gelen su, şantiyede çalışan işçileri zor durumda bıraktı. Şantiyede çalışan işçiler kaçmaya çalışırken, mahsur kalanlar oldu.

SU ÇEKİLDİ ÇALIŞMA BAŞLADI

Arıtma Tesisi’nde 25 metre derinlikte bulunan 3 kilometre uzunluktaki inşaat halindeki atık su tünelinde çalışan işçilerden biri su baskını ile paniğe kapılarak tünelin 150 metre uzaklığındaki lokomotif olarak nitelendirilen bölüme çıkarak kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri çizme ve tulumlarını giyerek lokomotif üzerindeki işçinin yanı sıra şantiyede ve tünel içerisindeki işçileri kurtardı. Suyun azalması ile birlikte görevliler normal çalışma düzenine geçti.

Bu Yazıya Tepki Ver