İslam Düşmanı mısınız?

cami
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim 2020’de Kayseri’de yaptığı konuşmada camiye polisle girilmesini ‘İslam düşmanlığı’ olarak nitelemiş ve çok ağır eleştirmişti.

Vatandaşların hafızasında henüz bu konuşma anlamını korurken ve hafızalarda tazeyken, Gaziantep’te 3 ayrı camide toplanıp Ramazan ayı boyunca itikafta ( 5 vakit namaz kılınan bir yerde Allah’a yakınlık elde etme niyetiyle bir süre durulması) bulunacaklarını belirten 76 kişi, dağılmaları konusundaki uyarıları dikkate almayınca camiye biber gazlı polis müdahalesi yapılmıştı. Bu da akıllara, ‘İslam Düşmanlığını kim yapıyor?’ sorusunu getirdi.

Erdoğan o gün yaptığı konuşmada, “Almanya’da camiye yapılan baskının adı düpedüz İslam düşmanlığıdır. Avrupa’daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Mevlana Camii’nde sabah namazı saatinde gerçekleştirilen, Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum” demişti.

Bu Yazıya Tepki Ver