İsmail Saymaz: “Meral Akşener ülkenin geleceğini de kurtaran bir müdahalede bulundu”

meral akşener miting
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kullandığı “Alevi kimliği sünniler için endişe” ifadesi nedeniyle özür dileyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener için, “Ülkenin geleceğini de kurtaran bir müdahalede bulundu” dedi.

Saymaz bugünkü yazısında konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Akşener, Millet İttifakı ve altılı masanın değil, hiç kuşku yok ki ülkenin geleceğini de kurtaran bir müdahalede bulundu. Güney Afrika’daki ‘apartheid’ rejimini hiç aratmayacak ölçüde kurumsal ayrımcılığa uğrayan Alevilerden özür dileyerek, eşit yurttaş olduklarını ve ‘öz yurdunda garip, öz vatanında parya’ olmadıklarını hissettirdi.

Akşener, Türk sağını ayrımcı karakteriyle yüzleştirirken, hücre hücre işlemiş Alevilik nefretini siyaseten tedavülden kaldırdı. Bir parti lideri olarak çıktığı kürsüden Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına seslenen bir devlet büyüğü olarak indi.

Bu özrünü Sakarya gibi, sınırlı sayıda Alevinin yaşadığı, çok muhafazakar bir şehrin meydanında yapması ve etrafını saran kalabalığın alkışlarla karşılık vermesi Türkiye’den ümit kesilmeyeceğinin kanıtıydı adeta.”



Bu Yazıya Tepki Ver