İsrail, Sağlık Bakanlığı’nı da vurdu

gazze
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında can kaybının 212’ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, koronavirüs test hizmetlerinin askıya alındığını da duyurdu.

Açıklamada, İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 212’ye, yaralıların sayısının ise bin 400’e yükseldiği aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı binası vuruldu

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında yakınındaki evlere atılan füzeler sebebiyle Sağlık Bakanlığı binasında da hasar meydana geldi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in hedef aldığı bölgenin yakınlarında yer alan Er-Rimal Sağlık Merkezi ile Sağlık Bakanlığı İdari binasında büyük hasar oluştuğu belirtildi.

İsrail,  tarım arazisini vurdu



İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısındaki ‘El-Ensar’ hükümet kompleksindeki bir güvenlik merkezi ile serbest bırakılan Filistinli mahkumlara ait bir ofisin yer aldığı daireyi bombaladı.

Netanyahu,  Gazze’ye saldırılara devam etmekte kararlı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi’ndeki askeri operasyonun devam etmesi konusunda kararlı olduğunu belirttiği bildirildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Savaşın devamı kimsenin çıkarına değil

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamada bulunarak, devam eden savaşın daha geniş ölçekli bir istikrarsızlık riski taşıdığına işaret etti.

Hamas: Urim Üssü’nü vurduk

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e ait Urim Üssü’nü vurduklarını, ayrıca Netivot kentine yönelik füze saldırılarını yeniden başlattıklarını duyurdu.

İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları ise İsrail’in güneyinde Gazze Şeridi’yle sınır bölgesinde yer alan Nahal Oz yerleşiminin yakınındaki askeri tesise yönelik yeni saldırılarda bulunduğunu açıkladı.

Bu Yazıya Tepki Ver