İsrail uluslararası medyayı vurdu

basın binası
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de hava, kara ve denizden saldırarak sivilleri katleden İsrail, Gazze’nin en önemli binası olarak değerlendirilebilecek, uluslararası medya kuruluşlarının binasını vurdu.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Twitter’dan ‘Bağımsız medyanın güvenliğini sağlamak büyük bir sorumluluktur’ mesajı ile saldırıya tepki gösterdi.

Al-Jazeera’nın Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söylemişti. Ayrıca Al-Jazeera televizyonu yaptığı yayında söz konusu bina sahibi ile İsrail istihbaratından bir subayın
telefon görüşmesini ekranlara yansıtmıştı.

AP Başkanı Gary Pruitt, İsrail ordusunun AP ofisinin bulunduğu binayı vurması karşısında “şoke olduklarını” ve “dehşete düştüklerini” açıkladı. Al Jazeera ise yaptığı açıklamada ‘İsrail’in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir’ ifadelerine yer verdi.

İsrail’den yapılan açıklamada saldırının gerekçesi olarak binada Hamas’ın askeri varlıklarının bulunması gösterildi. Cela adlı 13 katlı bina İsrail savaş uçaklarından atılan birkaç füzeyle yerle bir edildi. AP ve Al Jazeera bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri ile avukatlık bürolarının da olduğu binada 60 daire bulunuyordu.



Bu Yazıya Tepki Ver