İstanbul 1 milyon gülle renklenecek

gül
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önümüzdeki günlerde kentin dört bir yanına dikimler gerçekleştirilecek. Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas, ”220 dönümlük alanda tüm bitkileri üretiyoruz. 3 milyon gül üretme kapasitemiz var. Yaklaşık 8 ay canlı kalan güller, Bahçe Market’te halka da satılacak” dedi.

İstanbul’a gül mevsimi geldi. Mega kentin parkları, koruları ve meydanları önümüzdeki günlerde 1 milyon gülle renklenecek. Güllerin dikimleri ise çoğunlukla kadınlar tarafından yapılacak. Yaklaşık 8 ay canlı kalabilen güller, ayrıca Ağaç ve Peyzaj A.Ş. bünyesindeki Bahçe Market’ten isteyen vatandaşlara 20 liradan satılacak. Yılda 3 milyon gül üretme kapasiteleri olduğunu söyleyen İBB Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Ali Sukas, faaliyetler hakkında bilgi verdi.

220 DÖNÜMLÜK ALAN

Sukas şunları söyledi: “Ağaç ve Peyzaj A.Ş., yaklaşık 220 dönümlük bir alandan oluşuyor. Yıl içerisinde bizlerin 3 milyona kadar gül üretim kapasitemiz var. Güllerin kooperatiflerde ortalama iki yıl gibi bir yetiştirme süresi oluyor. Ardından güller köklenene kadar bizde kalıyor. Sonrasında gülleri hem Bahçe Market’lerde satıyoruz hem de İstanbul’un yeşil alanlarında kullanıyoruz. İstanbul’u gezerken gördüğümüz çiçeklerin ilk evleri burası aslında” dedi.

5 BİN YERLİ GÜL

“Buradaki güllere genel olarak peyzaj gülleri deniliyor. Bu güllerin temel özellikleri hem sıcağa hem de soğuğa dayanıklı olması. İnşallah artık Fransız Meilland gülleri yerine Türkiye’nin yerli güllerini ıslah ederek, kullanabiliriz. Bu sene 5 bin civarında yerli gül üretimine başladık. Kadınlara istihdam alanı sağlıyoruz. Güllerin üretiminde ağırlıklı olarak kadınlar çalışıyor. Kadınlara istihdam alanı açmış olmaktan mutluyuz.”



Bu Yazıya Tepki Ver