İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan yolculardan “We Need Hotel” protestosu !

iga istanbul havalimanı çevik polis

İstanbul’da etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından İstanbul Havaaliman’ında uçuş operasyonları dün saat 1500 civarında durdurulmuştu.

Yüzlerce yolcunun geceyi havalimanında geçirmek zorunda kalması tepkiye yol açtı. Yolcular “We need hotel” (Otele ihtiyacımız var) sloganıyla yaşananları protesto etti. Bunun üzerine havalimanına çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

İGA sözcüsü ise Reuters’a yaptığı açıklamada, “Uçuşlar saat 1300’te kontrollü şekilde başladı. Karakas uçağı indi ve bu uçakla operasyon yeniden başladı. Şimdi Houston uçağı kalkacak. Kontrollü seferler şeklinde bir başlama yapıyoruz. Gece saat 2400’e kadar böyle kontrollü; az sayıda uçuş devam edecek. Saat 2400’te ise düzenli seferler başlamış olacak” dedi.

TUNCAY ÖZKAN: “OTEL İSTEYEN TURİSTE POLİS GÖNDERMİŞLER”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul Havalimanı’na gönderilen çevik kuvvet ekiplerinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Çevik kuvvetin havalimanına girmesine tepki gösteren Tuncay Özkan, “Otel isteyen turiste polis göndermişler. Gazlatıp daha mı çok rezil edeceksiniz dünyaya bizi” paylaşımı yaptı.