“İstanbul, Melen Barajı’ndan haber bekliyor”

melen
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3’ncü kez Melen Barajı’nı ziyaret etti ve DSİ İstanbul 14. Bölge Müdürü’nden çalışmalarla ilgi bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Bölge Müdürü’müzden şunu arzu ettik. Dedik ki; ‘Bu yaz içerisinde süreci net olarak kamuoyuyla paylaşırsanız, bu, bizim için ve İstanbul için değerli bir bilgi olacaktır.’ Barajın bitmesiyle beraber, İstanbul’a nakledilecek suyla ilgili, İBB’ye ve İSKİ kurumumuza da ait iş ve işlemler var. ‘Bu bağlamda da biz de kendi programımızı yaparız’ diye fikrimizi ilettik. Sanıyorum, DSİ’de bu konuda hem kurumumuzu hem kamuoyunu iş programı açısından en yakın zamanda bilgilendirecektir” dedi.

DSİ Bölge Müdürü’nden önemli bilgiler aldıklarını aktaran İmamoğlu, şunları söyledi: “Şu an, benim gördüğüm kadarıyla, barajda 4 ana hususta çalışma sürdürülüyor ve sürdürülecek. Bunlardan bir tanesi, barajın özellikle su geçirimsizliğini, gövde öncesinde sağlayan bir çalışma. İkincisi; gövdenin tümden membranla kaplanarak, su geçirimsizliğinin gövdede çatlakların yarattığı sürecin bertaraf edilmesiyle ilgili bir çalışma. Yine çıkış tarafında bir güçlendirmeyle beraber kaya dolguyla sürecin desteklenmesi. Bu gövdenin altında da zemin güçlendirilmesi diye 4 farklı işlemden bahsedildi. Bunlarla ilgili yoğun bir süreç işleyecek. Çalışmalar sürüyor” dedi.

Tabiri caizse, buraya yerleşiyoruz

İSKİ’nin Melen ve çevresinde başka hizmetleri olduğunu da vurgulayan İmamoğlu, “Özellikle havzayı koruyan, kolektörlerle bütün atık suları toplayan, baraja tek bir damlasının dahi akmayacağı bir biçimde sonraki safhaya aktaran tünellerin de yapımı dahil olmak üzer, çok ciddi bir yatırımın içerisindeyiz. Belki de 300 milyon TL’yi aşacak bir yatırım yapıyoruz. Tünellerle beraber bu 500 milyon TL’yi buluyor. Süreçleri başlattık, hızla devam ediyoruz. Tabiri caizse, buraya yerleşiyoruz. Buraya bir hizmet binası yapıyoruz. İSKİ’nin buradaki faaliyetleri İstanbul için çok kıymetli olacak. Bu anlamda çevre köylerin, çevre belediyelerin de bazı atık sularını bu kolektörlere aktarmalarıyla onlara da çevre adına bir katkı sunma zeminini sunmuş olacağız” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver