İstanbul uyuşturucu liginde 29’uncu

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

37 şehir arasındaki esrar tüketimi değerlendirmesinde İstanbul 29’uncu, Adana 35’inci oldu. Kokain tüketiminde ise 89 şehir mercek altına alındı. İstanbul 55’inci, Adana 74’üncülüğü elde etti. Esrarda Amterdam, kokainde ise Antwerp zirvede yer aldı

AVRUPA’DA uyuşturucu kullanımı ile ilgili yapılan araştırmada İstanbul ve Adana da listeye girdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (EMCDDA) yayımladığı ‘Atık Su Analizleri ve Uyuşturucular: Avrupa’da Çoklu Şehir Çalışması’ isimli raporunu paylaştı. Buna göre, İstanbul esrar tüketiminde 37 şehir arasında 29, Adana 35; İstanbul kokain tüketiminde 89 şehir arasında 55, Adana 74’üncü sırada yer aldı.

MÜCADELEMİZ SÜRMEKTEDİR

ARAŞTIRMADA esrar tüketiminde Hollanda’nın Amsterdam kenti ilk sırada yer alırken, onu Hırvatistan’ın Zagreb ile İsviçre’nin Cenevre kentleri takip etti. Kokain tüketiminde Belçika’nın Antwerp şehri zirveye çıktı. İsviçre’nin Zürih şehri ikinci, Hollanda’nın Amsterdam kenti de üçüncü oldu. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının yaptığı açıklamada, “Rapor verilerinden İstanbul ve Adana’ya ilişkin esrar ve kokain kullanım trendi hesaplanmıştır. Mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir” denildi.

Bu Yazıya Tepki Ver