İstanbul Valiliği’nden Demokrasi ve Özgürlükler Adası gezisi

yassiada
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği, düzenlediği özel bir organizasyonla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dün bir gezi gerçekleştirdi.

Aralarında, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, TİM Başkanı İsmail Gülle ile Gazeteci Murat Bardakçı’nın yer aldığı geziye çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Adada ilk olarak “Yassıada Yargılamaları”nın yapıldığı Hasan Polatkan Spor Salonu’nda gazeteci Murat Bardakçı, 27 Mayıs darbesi ile yargılamalarda yaşananlarla ilgili bir anlatım gerçekleştirdi.

Programda 960 Salonu’nda Vali Yerlikaya’nın moderatörlüğünde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle istişarelerde bulunuldu.

Oturumda değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, 27 Mayıs darbesinin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizdi.



YERLİKAYA: “KÜÇÜK BİR ADADA BÜYÜK ACILAR YAŞANDI”

Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Boyu 740, eni ise sadece 185 metre olan bu küçük adada büyük acılar yaşandı. İsmi yassı ama namı yaslı olan bu ada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle yeni bir çehreye büründü. 27 Mayıs 2020 tarihinde de ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla açıldı. Bu müstesna adadan özellikle gençlerin alması gereken birçok ders var. Bu yüzden Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na daha çok geleceğiz. Öğrencilerimizle, gençlerimizle, gazetecilerle, akademisyenlerimizle bu adayı gezeceğiz.”

Oturumda söz alan dernek ve vakıf yöneticileri, özellikle 15 Temmuz’un tüm dünyaya nasıl daha iyi anlatılabileceği konusunda fikir ve projelerini dile getirdi. Katılımcılar, Karanlıktan Aydınlığa Açık Hava Müzesi ve Adnan Menderes Müzesini büyük ilgiyle gezdi.

Bu Yazıya Tepki Ver