İmamoğlu’ndan doğal gaz açıklaması: “Hükümetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır”

ekrem imamoğlu murat ongun basın açıklaması
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu doğal gaz indirimi ile ilgili olarak konuştu. “İBB olarak, İGDAŞ olarak İstanbulluların bütçesine bir katkı sunuluyorsa bu bizim için sevindiricidir.” diyen İmamoğlu, indirimde hükümetin payının olmadığını vurguladı. İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Genelde istişarelerle bu konular tartışılır, konuşulur. Ama hiçbir istişare yapmadan biz indirim yaptık diye bir açıklamayla tariflediler. Burada yaptıkları şey İGDAŞ’ın kendini idari paylarını yönettiği kısmının yüzde 56’sını keserek bir fiyat açıklamaları oldu. Yani aslında İGDAŞ’ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ’a girişle ilgili herhangi bir indirim yoktur. Hükümetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır. Bütün vatandaşlarımız bunu bilsin.” dedi.

İmamoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

Genelde istişarelerle bu konular tartışılır, konuşulur. Ama hiçbir istişare yapmadan biz indirim yaptık diye bir açıklamayla tariflediler. Burada yaptıkları şey İGDAŞ’ın kendini idari paylarını yönettiği kısmının yüzde 56’sını keserek bir fiyat açıklamaları oldu. Yani aslında İGDAŞ’ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ’a girişle ilgili herhangi bir indirim yoktur.

Yine de her halükarda, kesinti yapılan payıyla birlikte idari giderlerini bile karşılayamama riski vardır. Bu tabiri caizse İstanbul’un kurumlarının elini daraltma girişimidir ama ona rağmen şu zor günlerde, ekonominin zor koşullarında ki bu da onun bir ispatıdır. İnsanlar böyle bir sıkıntı çekmese niye böyle bir hamle yapılsın? İBB olarak, İGDAŞ olarak İstanbulluların bütçesine bir katkı sunuluyorsa bu bizim için sevindiricidir. Ama söyleyeyim; hükümetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır. Bütün vatandaşlarımız bunu bilsin.”

Bu Yazıya Tepki Ver