İstanbul’da Kasım’a kadar suya zam yok

mjmwnzk5nt-izmirde-su-zammi-yuzde-10u-gecmeyecek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSKİ’nin su zammı talebiyle meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından açıklama yapan Göksu, “15 gün gün önce İSKİ Genel Kurulu’nda kasım ayında görüşülsün diye karar alınmıştı. Sözümüzün arkasındayız. Zamma hayır diyeceğiz” dedi.

İSTANBUL’DA suya zam tartışmaları bitmiyor. İki hafta önce İSKİ Genel Kurulu’nda yapılan zam teklifini kabul etmeyip, kasım ayına kadar erteleme kararı alındığını hatırlatan Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, ”Erteleme kararına rağmen ne hikmetse tekrar Büyükşehir Belediyesi su zammını görüşmek üzere olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Şu anda yüzde 23 su zammı istiyorlar” diye konuştu.

KASIM AYINI BEKLEYECEĞİZ

Göksu şöyle devam etti: ”Biz AK Parti Grubu olarak yapmış olduğumuz değerlendirmeler çerçevesinde 15 gün önce İstanbullulara hangi sözü verdiysek sözümüzün arkasındayız. Su zammı meselesini kasım ayında görüşeceğiz. İlgili maddeyi Cumhur İttifakı olarak reddedip, kasım ayında görüşülmesiyle ilgili maddenin takibini yapacağız. Kasım ayına kadar İstanbul’da suya herhangi bir zam gelmeyecek.”

İBB SÜBVANSE EDEBİLİR

”Biz şu anda Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği salgın sürecinde su gibi hayati konuların zam kapsamı dışında değerlendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Gerekiyorsa İBB kendi bütçesinden bu kurumlara para aktararak sübvanse edebilir. Şayet İBB, ‘İSKİ’nin ihtiyacı var’ diyorsa hemen meclise getirsinler, İSKİ’ye yardım etme konusunda biz meclis olarak İBB Başkanı’na yetkiyi verelim.”



Bu Yazıya Tepki Ver