İstanbul’da sağanak yağış başladı, trafik felç

trafik
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da uyarısı yapılan sağanak yağış gece saatlerinden itibaren başladı. Yağış ilin birçok noktasında devam ediyor. Öte yandan Meteoroloji tarafından Kocaeli, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova çevreleri ile Bilecik’in kuzey ve batı kesimlerinde de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoloji’nin günlerdir kuvvetli yağış uyarısının ardından İstanbullular bugün yağmurla uyandı. Yağış birçok ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Peki yurt genelinde hava durumu nasıl? Yağışlar hangi illerde bekleniyor?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 10 Ağustos Cuma günü yurt genelindeki hava durumu tahmini şu şekilde:

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir’de, Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2/12 saat) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgar ve fırtına uyarısı

Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul’da trafik felç, yoğunluk yüzde 62 oldu



İstanbul’da haftanın son iş gününde erken saatlerden itibaren yağışların etkisiyle D-100 karayolunda trafik yoğunluğu oluştu. İBB trafik haritasına göre saat 08.05 itibariyle yoğunluk yüzde 62 olarak ölçümlendi. Oluşan yoğun trafik ise havadan görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası İstanbul’da yağışlar sabah saatlerinde etkili oldu.

Yağışlar beraberinde haftanın son iş gününde trafikte yoğunluğu da getirdi. İstanbul’da trafik yoğunluğu erken saatlerden itibaren etkili olmaya başladı.

Özellikle D-100 karayolu Kadıköy istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. İBB trafik haritasına göre saat 08.05 itibariyle yoğunluk yüzde 58 olarak ölçüldü.

Kimi zaman ise trafik yer yer durma noktasına geldi. İlerleyen dakikalarda ise yoğunluğun giderek artması bekleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver