Faciaya ramak kala: İstanbul-Konya YHT ile Adapazarı Ekspresi çarpıştı

3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul-Ankara arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren, İstanbul Pendik’te Adapazarı Ekspresiyle çarpıştı. Kazanın Pendik-Tuzla arasında bulunan Tersane durağına yakın bir mesafede meydana geldiği bildirildi. Bazı yolcuların yaralandığı ve ilk müdahale için ekiplerin olay yerine sevk edildiği öğrenildi.

TCDD yetkililerinden gelen bilgiye göre, Adapazarı –Pendik seferini yapan ADA treni Tuzla tersane istasyonunda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT’ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulundu. TCDD yetkilieri, seferlerin kısa sürede başlayacağını duyurdu.

Yüksek Hızlı Trende bulunan bir yolcu yaptığı paylaşımda; “YHT İstanbul-Konya Yüksek hızlı treni önce durdu sonra sert bir şekilde bir şey çarpmış gibi geriye hareket etti. Ön vagonlarda çarpmadan dolayı hasar olduğu söyleniyor. Sağlık görevlileri şimdi yaralı olup olmadığını kontrol ediyor” diye yazdı.

İstanbul Valiliği: 7 hafif yaralı var

İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili bir açıklama yapılark olayın soruşturulacağı bildirildi. Valiliğin açılaması şöyle; “Bugün saat 08.45’te Adapazarı–Pendik seferini yapan ADA treni, Tuzla Tersane İstasyonunda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT’ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulunmuştur. Olayda hafif şekilde etkilenen ve kontrol amacıyla 112 Acil Sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere sevk edilen (7) yolcumuza şifalar diliyor, tüm yolcularımıza geçmiş olsun diyoruz. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, durdurulan seferlerin tekrar başlatılması için çalışmalar devam etmektedir. Konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştır”



 

 

Bu Yazıya Tepki Ver