İstanbullu bayram edecek

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mega kentte aşılanması gereken 3 milyon kişi kaldığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, müjdeyi verdi: “Temmuzun ilk haftası gibi hepsi tamamlanmış olacak ve bayramı bayram gibi kutlayacağız inşallah.”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, uzun süredir yaşam kalitesini düşüren Coronavirüs pandemisine yönelik müjde gibi açıklamalara imza attı… Vaka ve yoğun bakımdaki hasta sayılarının azaldığını belirten Memişoğlu, “11 Mart 2020’den beri bu mücadeleyi veriyoruz. Şu anda İstanbul’da o zamandan beri görülen en az vakayla karşılaşıyoruz. Böyle devam etmesi için herkesin uyum göstermesi, aşı yaptırması gerekiyor. En azından şunu net söyleyebiliriz ki; Temmuz ve Ağustos ayında rahat bir dönem yaşayacağız gibi gözüküyor. Şu anda yoğun bakımlarımızda da aynı şekilde çok az hastamız var ve hastanelerimizde normal fonksiyonlarına dönmüş durumda” ifadelerini kullandı.

2,5 MİLYON KİŞİYE 2. DOZ

Aşılamaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Memişoğlu, “Şu anki nüfusa göre İstanbul’daki 9,5 milyon insanı aşılamamız gerekiyor. 16 Haziran saat 00.00 itibarı ile İstanbul’da 6 milyon 531 bin 933 doz aşı yapıldı. Yaklaşık 2,5 milyon kişi ikinci dozunu tamamladı. Yani artık 2,5 milyon kişi İstanbul’da aşılı durumda. 3 milyonu kaldı. Bunu da Temmuzun ilk haftasına doğru bitirmiş olacağız. Her yaş grubuna göre hedefimiz değişiyor. 12 yaş üstü olan bütün insanlarımızı aşılamış olacağız. Bizim aşı takip sistemimiz dünyadaki en iyi sistemlerden bir tanesi” açıklamasını yaptı.

Bu Yazıya Tepki Ver