İstanbul’un trafik açmazı!

Manüet ist traf
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’daki trafik sorununun, her yıl can kayıplarının yanı sıra ciddi iş ve zaman kaybına da neden olduğu biliniyor. Ancak yetkililerin 30 yıldır bu sorunun çözümüne yönelik kararlılıkları bilinmiyor!

Özel Haber / Gerçek Gazete

İstanbul, 30 yıldır Mexico City ile dünyanın en kötü trafiği rekorunda yarışıyor. 30 yıldır İstanbul’un yerel yönetimine gelen başkanların en büyük gelir kalemi, “Otopark Harcı!”

TRAFİĞİ YÜZDE 50 ŞİŞİRİYOR

İBB’nin Anadolu’daki belediyelere öğrettiği bu sistem ile her yıl belediye meclisi kararı ile müteahhitler yaptıkları binaya otopark yapmak yerine otopark harcı ödüyorlar. Bu nedenle kapalı alanda parklanamayan araçlar için yine İBB
İsparklar marifeti ile yolların bir ya da iki şeridini ücretli parklanmaya ayırarak, trafiğin en az yüzde 50 artmasına neden oluyor.

400 MİLYAR İŞ KAYBI VAR



Yıllık en az 400 milyar TL iş kaybı hesaplanan İstanbul trafiği için, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili karamsar konuşuyor: “Herkes büyük İstanbul depremi ile kentin yıkılmasını bekliyor. Ondan sonra kentin imarında otopark harcından vazgeçilir mi, yine zor!”

Bu Yazıya Tepki Ver