İttifak tabanı çatırdıyor mu?

cumhur-ittifaki
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda ‘Türkiye kötüye gidiyor’ seslerinin yükseldiği MHP tabanı, ittifaktan rahatsızlığını ortaya koydu. Gazetemize konuşan Ekonomi ve Politika Uzmanı Prof. İzzettin Önder, agresif dış politikaların ardında kalan ABD’ye dikkat çekti.

MetroPOLL Araştırma’nın ‘Genel olarak düşündüğünüzde Türkiye iyiye mi gidiyor, kötüye mi gidiyor?’ sorusu, Cumhur İttifakı tabanındaki bir ayrışmayı su yüzüne çıkardı. Araştırma şirketi fikir ayrılıklarına işaret ederek, AK Parti seçmeninin yüzde 57,6’sı memnuniyetine karşın, ittifak ortağı MHP seçmeninin yüzde 50,6’sı “Türkiye kötüye gidiyor” sözüyle iktidardan memnuniyetsizliğini seslendirdi.

ÇOĞUNLUK ‘KÖTÜYE GİDİYOR’ DEDİ

Ankete katılanların yüzde 59’u Türkiye’nin kötüye gittiğini düşündüğünü söylerken iyiye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 27,4’te kaldı. ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 2,5, ‘Ne iyiye ne kötüye gidiyor’ diyen tarafsızların oranı yüzde 10.7 ile dikkat çekti.

ÖNDER: İTTİFAK BOZULMAZ !

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Prof. Dr. İzzettin Önder, öncelikle Cumhur ittifakı bileşenlerinin birbirine bağlı olduğuna dikkat çekerek, “İkisinin de çok derin suçları olduğu için ittifakı bitirmekten çekiniyorlar. Ayrılamazlar” şeklinde konuştu. Yarın sandık başına giden Ak Parti ve MHP tabanından çok fazla kopma olmayacağını kaydeden Prof. Önder, bürokraside, ordu ve poliste MHP’nin hakimiyetine karşın, AK Parti’nin liderliğini kabul edemediklerini söyledi.



SALDIRAN ABD’DİR

Türkiye’nin uluslararası camiadaki agresif politikalarına vurgu yapan Önder, “Türkiye, Türkiye tarafından yönetilmiyor. Bu kadar açığı olan Türkiye, nasıl etrafa saldırabiliyor diye sorulmalı. Aslında burada saldıran Türkiye değil, ABD’dir” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver