İTÜ öğrencileri: “Kendi okulumuzda böyle bir muameleyi kabul etmiyoruz”

barınamayanlar itü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün olduğu gibi bugün de “Yurt istiyoruz” diyerek MED Binası’nda toplanan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, taleplerini yinelerken dün özel güvenlik tarafından darp edilen arkadaşları için tepki gösterdi. İTÜ öğrencileri, üniversitelerindeki yurdun yetersiz olması nedeniyle ”Barınamıyoruz” diyerek dün okulun MED Binası’nda nöbet tutmak istemiş, özel güvenliğin müdahalesi sonucu okuldan çıkarılmıştı.

Dün yaşananların anlatıldığı açıklamada, “Burada direnişimize şarkı ve oyunlarla devam etmek gibi bir planımız vardı. Fakat 12’de güvenlik bizim, çıkmamız için uyarıda bulundu. Sonrasında Rektör Genel Sekreteri geldi ve ‘Yurt çalışmalarını yapıyoruz’ dedi. Ardından ‘Yurt istiyorsanız neden bu zamana kadar bize gelmediniz?’ gibi aklımızla alay eden sorular sordu. Bizler de resmi bir açıklama istediğimizi söyledik. Ardından güvenlik bize saldırdı” diyen öğrenciler, güvenlik saldırısı sonrası bayılan ve dudağı patlayan arkadaşlarının olduğunu söyledi. ”Kendi okulumuzda böyle bir muameleyi kabul etmiyoruz” diyerek açıklamalarını sürdüren öğrenciler, şiddet uygulayan güvenlikler hakkında soruşturma açılıp görevlerine son verilmesini talep etti.

Öğrenciler, barınmaya dair sorunlarının çözülmesi için taleplerinin arkasında olduklarını söylerken rektörlüğün konuya dair olan çalışmalarının şeffaf şekilde yürütülmesini istediklerini söyledi. Yurt yapımının üç yıla kadar uzayabileceği konusunda bilgilendirildiklerinin altını çizen öğrenciler, bu üç yıllık süreç içerisinde yaşanacak tüm mağduriyetlerin giderilmesi için yurtlarda yedek olan öğrencilerin acil şekilde yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenciler, eylemlerinin süreceğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Bu Yazıya Tepki Ver