İzmir Valiliği’nden “Torbalı” açıklaması

Batuhan Barlak

İzmir Valiliği, Torbalı’da bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Batuhan Barlak’ın “yakınlarının zor kullanılarak gözaltına alındığı” iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Eylül 2021 tarihinde Barlak’ın Torbalı ilçesinde Suriyeli bir kişi tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili yürütülen çalışmalarla yakalanan şüphelinin, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi öldürülen vatandaşımızın kardeşine ve yakınlarına yönelik herhangi bir zor kullanma ve gözaltı işlemi yapılmamıştır. Bahsedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Saat 01.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir sitede meydana gelen olayda, tarım işçisi M.A. sitenin bahçesinde iki arkadaşıyla kaldırımda oturan Batuhan Barlak’a, “İyi akşamlar, ulan” diyerek seslendi. Barlak’ın “Ne diyorsun, ulan sen” diyerek karşılık vermesi sonucu kavga çıktı. M.A. cebinden çıkardığı bıçakla Barlak’ı kalbinden yaralayıp kaçtı.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine sağlık ekiplerince Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Barlak, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Polis, olayın ardından kaçan Suriye uyruklu M.A.’yı kısa sürede yakalayıp gözaltına alınmıştı. Bugünçıkan olaylarda ise ilçede gerginlik arttı. İlçede Suriyelilere ait bir ev yakıldı ve bazı evlere taşlı saldırı düzenlendi. Ayrıca, Suriyelilerin genellikle hurda toplamak için kullandıkları araçlar da yakıldı.