Japonya da yaptırım sırasına girdi

Fumio Kishida

Rusya’nın Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’ni bağımsız ülkeler olarak tanıma ve bölgeye asker sevkiyatı yapma kararının ardından Moskova’ya uygulanacak yaptırımlar açıklanmaya devam ediyor.

Japonya hükümeti de Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıyarak buralara asker konuşlandırma kararı alan Rusya’ya karşı bir dizi yaptırım uygulayacağını açıkladı.

‘Rusya’yı diplomasi yoluna dönmeye çağırıyoruz’

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Donetsk ve Lugansk bölgelerine ve Rusya’ya karşı bir yaptırım kararı aldıklarını duyurdu.

Bu kapsamda Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin yer aldığı bölgelere ihracat ve ithalat yasağı getirileceğini belirten Kishida, ayrıca Japonya’nın yeni Rus devlet tahvillerinin ticaretini yasaklayacağını söyledi.

Donetsk ve Lugansk bölgelerinden gelecek resmi yetkililere yönelik vize ambargosu uygulanacağını belirten Kishida, bu kişilerin mal varlıklarının dondurulacağını açıkladı. Kishida “Rusya’yı bu krizi diplomasi yoluyla aşmaya yönelik verilen çabalara geri dönmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.