Jean-Luc Mélenchon: “Ülkenin kolunu bükmüş kişiyi alaşağı ettik”

Jean-Luc Mélenchon emmanuel macron
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’da Macron’un ittifakına parlamentoda çoğunluğu kaybettiren NUPES’in lideri Jean-Luc Mélenchon, “Macron’u yendik” açıklaması yaptı.

Fransa’da sol ittifak Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği (NUPES) lideri Jean-Luc Mélenchon, parlamento seçimlerinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ensemble (Birlikte) koalisyonuna çoğunluğu kaybettirdiklerini açıkladı.

Mélenchon, seçim sonuçlarının belli olması sonrası destekçilerine yaptığı konuşmada, “Macron’u yendik. Artık çoğunluğa sahip değil” dedi. Macron’un ittifakının “bozguna uğradığını” ifade eden Mélenchon, “Ülkenin kolunu bükmüş kişiyi alaşağı ettiğini” söyledi.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ise, “5. Cumhuriyet dönemince Ulusal Meclis’in hiçbir zaman böyle bir siyasi konfigürasyon görmedi. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yüzleşmemiz gereken zorluklar göz önüne alındığında bu durum ülkemiz için bir risk oluşturuyor” açıklaması yaptı.

ENSEMBLE 289 SANDALYEYE ULAŞAMADI

Dün gece açıklanan sandık çıkış anketlerinin verilerine göre, Ensemble ittifakının 577 sandalyeli Ulusal Meclis’te çoğunluk için gerekli 289 sandalyeyi elde edemediği belirtilmişti.



Buna göre, Macron’un ittifakı Ulusal Meclis’te 235-240 arası sandalye ederken NUPES’in ise 157-163 arasında milletvekili çıkardığı belirtiliyor. Aşırı sağcı Ulusal Birlik’in (RN) mecliste sandalye sayısı 85-90 arası olurken merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi (LR) ve müttefik partilerinin ise 65 -70 milletvekili olduğu aktarılıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver