Ağar’ın JİTEM davası istinaftan döndü

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tutti Colpevoli, Nessuno Volpevole…

Sedat Peker’in iddiaları; Sicilya mafyasında, “Herkes suçluysa kimse suçlu değildir” sözünü hatırlattı. İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de aralarında olduğu 18 sanıklı JİTEM davasında yerel mahkemenin verdiği “beraat kararı” Ankara BAM 1. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

İstinaf mahkemesi, Susurluk JİTEM davasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında beraat kararlarını bozdu. Ağar’ın yanı sıra eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski MİT’çi Korkut Eken ile aralarında Ayhan Çarkın’ın da bulunduğu eski özel harekat polisleri yeniden yargılanacak.

KİLİT İSİM ÇARKIN

Sanıklar hakkında dava, 19 kişinin 1990’lı yıllarda zorla kaybedilmesi veya keyfi infaz edilmesine ilişkin açılmış ve beraat ile sonuçlanmıştı. T24’ün haberine göre, son kararda sanık Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’ın itiraflarının dosya kapsamındaki diğer bildirim ve deliller ile teyit edilip edilmediğinin, bu beyanların maddi olay-olaylar ile uyuşup uyuşmadığının karar yerinde tartışılmamasına dikkat çekildi.

PEKER NE DEMİŞTİ?



Sedat Peker, bugün yayımladığı videoda, 90’larda Mehmet Ağar ve Korkut Eken ile birlikte çalıştığını, gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesinin ilk kendisinden istendiğini, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın kokain işinde olduğunu ve Uğur Mumcu cinayetinin arkasında Mehmet Ağar’ın bulunduğunu iddia etmişti.

İddianameye göre sanıklar şu isimlerin öldürülmesiyle suçlanıyordu: Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Hacı Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lütfi Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeılı (İranlı), Asker Smitko (İranlı), Tarık Ümit, Salih Aslan.

(Bu bölümde Faik isminin soyadı yok mu)

DAVANIN SANIKLARI

Mehmet Ağar, İbrahim Şahin, Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel, Abbas Semih Sueri, Lokman Külünk, Mahmut Yıldırım, Nurettin Güven, Muhsin Korman.

NEYLE SUÇLANDILAR?

Sanıklar, “Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek” suçundan Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver