Jürgen Conings avına 650 bin euro harcandı

MANŞET-JÜRGEN
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paranın çoğu malzeme ve yakıta gitti, ancak askerlere ödenen ekstra primleri de içeriyor. Savunma Bakanlığı ayrıca soruşturma için birkaç zırhlı aracın yanı sıra bir ‘NH90 saldırı helikopteri’ de sağladı.

Belçika’da yaklaşık bir ay önce birliğinden ağır silahlar çalarak firar eden aşırı sağcı asker Jürgen Conings’i bulmak için insan avı devam ediyor. Anti tank roketi, ağır makinalı silahlar ve mühimmatlar çalarak firar eden 46 yaşındaki asker için Belçika Savunma Bakanlığı bugüne kadar 650 bin eurodan fazla para harcadı. Ordu, Conings’in 17 Mayıs’ta başlayan insan avında, asker ve teçhizat sağlayarak polise destek veriyor.

Paranin çoğu malzeme ve yakıta gitti, ancak bazen hafta sonu aramaları için seferber edilen askerlere ödenen ekstra primleri de içeriyor. Savunma Bakanlığı ayrıca soruşturma için birkaç zırhlı aracın yanı sıra bir NH90 saldırı helikopteri de sağladı. Aşırı sağ siyasi görüşleri nedeniyle Conings, istihbarat teşkilatları tarafından zaten izleniyordu. Ancak daha vahim bir vaka için dosyası askıya alınmıştı. Conings, kaybolmadan önce kız arkadaşına not bıraktı.

Notta “direnişe katılmayı planladığını ve hayatta kalamayacağını” belirten Conings, Belçikalı virolog Marc Van Ranst’a yönelik de tehditler savurdu. Geçen hafta Conings’in kaybolduğu yerin yakınında av mühimmatı, ilaçlar ve erzakla dolu siyah bir sırt çantası bulundu. Belçika’da Conings gibi yaklaşık 30 ordu mensubu aşırı sağ gruplara sempatileri nedeniyle gözlem altında tutuluyor. Bölgedeki Müslümanlar tehdit altında bulunuyor.

Roketatarlara erişimi olmamalıydı

Meclis Savunma Komitesi, Jürgen Conings’in takibine ilişkin raporu inceledi. Milletvekilleri özellikle silahlara erişimde bir dizi kusur buldu. Roketatarların depolanması ve erişimleri gibi birçok kural ihlali gözlemlendi. Prosedür izlenmiş olsaydı, Conings artık güvenlik iznine sahip olmadığı için normalde bu silahlara erişemeyecekti.



 

Bu Yazıya Tepki Ver