K-Pop tehlikesi büyüyor

k pop3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cinsiyetsizlik ve intiharlarla dikkat çeken, K-Pop akımı Türkiye’de yaşları 12 ile 18 olan 1 milyonun üzerinde genci etkisi altına aldı. Bu yeni akım tedbir alınmazsa, gençliği ailelerinden koparıp, tehlikelere daha açık hale getirecek.

K-Pop tüm dünyayı etkisine alan Güney Kore kökenli bir müzik akımı.

12-18 yaş aralığına hitap eden ve Türkiye’de 1 milyonun üstünde hayranı bulunan, bu türün en dikkat çeken özelliği cinsiyetsiz insan rol modelliği.

Türkiye’de kendilerine ARMY-Ordu diyen. K-Pop hayranları, BTS, Stray Kids gibi K-Pop’un önde gelen gruplarının adeta müridleri gibi hareket ediyorlar.

1950’lerde Anadolu insanını resmeden Fatoş Bebeklerinin yerini ABD’li bebek modellerine terk etmesiyle başlayan renkli göz, sarı saç ve modern Batılı giyim tarzı, K-Pop akımıyla birlikte yerini Güney Koreli bu marjinal yaşam şekline terk ediyor.

4 K-POP YILDIZI İNTİHAR ETTİ



K-Pop yıldızlarından Sulli, Goo Hara ve Cha In Ha’nın ardından Yohan, adlı sanatçının da intiharının ardından, büyük bir hızla büyüyen K-Pop akımı tüm dünyanın radarına girdi.

Temiz bir cilt, cinsiyetsiz bir yüz kriteri ile daha çocuk yaşta seçilen K-Pop yıldızları, bağlı oldukları şirketlerinin dayattığı katı yaşam tarzına uymak zorunda kalıyorlar.

MÜZİK Mİ, MARJİNALLİK PROPAGANDASI MI?

Aşık olmayı ve madde kullanmayı yasaklayan bu akım, yıldızlarının nasıl giyinip, saçlarını hangi renge boyatacağına, nerede nasıl koşup, nasıl davranacağına kadar tüm yaşama biçimini belirliyor.

PANZEHİRİ AİLE SEVGİSİ

Uzmanlar, yıpranmış aile yapısı ve toplum baskısı altındaki Türkiye’deki K-Pop fanı gençlerin, kaçtıkları bu marjinal yaşamı kendi özgür alanları olarak ele aldıklarına işaret ediyorlar.

Klinik Psikolog Nazım Serin, konunun kökeninde yatan ailevi sorunların çözülerek, K-Pop’un doldurduğu boşluğun, gençlerin açlığını çektiği, anne- baba ilgisiyle tolere edilmesi gerektiğini belirterek, “Tehlike ciddi. Konunun, ailevi tedbirlerin yanı sıra devlet politikası olarak da ele alınması gerekiyor” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir