Kabil’de çifte saldırı: 10 ölü, 12 yaralı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Ruşan, ‘’Sar-i Kariz ve Golai Davahane bölgelerinde peş peşe bombalar patladı. Saldırılarda özellikle sivillerin hedef alınması insanlık suçudur’’ dedi

Suların bir türlü durulmadığı Afganistan’ın başkenti Kabil’de iki farklı noktada gerçekleştirilen bombalı saldırılar sonucu 10 sivil hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı. Kabil’de iki minibüs dün gece saatlerinde bombalı saldırıların hedefi oldu. Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Hamid Ruşan, basına yaptığı açıklamada, Kabil’in Sar-i Kariz ve Golai Davahane bölgelerinde peş peşe bombalı saldırılar düzenlendiğini söyledi.

ÜSTLENEN OLMADI

Saldırılarda 10 sivilin yaşamını yitirdiğini ifade eden Ruşan, 12 kişinin de yaralandığını belirtti. Ruşan, saldırılarda sivillerin hedef alındığını ve bu durumun insanlık suçu olduğunu kaydetti. Saldırıları henüz üstlenen olmadı. Bir yandan ülkede istikrarın sağlanması için çalışmalar sürerken diğer yandan saldırılar devam ediyor. Öte yandan 1 aydır yabancı güçlerin çekilmeye başlamasından bu yana ülkede şiddet olayları arttı. GÖÇ HIZLANDI AFGANİSTAN’DA önceki gün de Kabil yakınlarındaki Pervan vilayetinde ulusal emniyet güçlerine ait araca düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. ABD’nin geri çekilme sürecinin 1 Mayıs’ta resmi olarak başlamasıyla Taliban, ilçe merkezlerine, askeri üslere ve kontrol noktalarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken, son haftalarda on binlerce Afgan da yerinden edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver