KADEM’den Cumhur’a gözdağı

hüdapar

Erdoğan’ın kızının yöneticilik yaptığı KADEM, AK Partili kadın vekillerin aleni tehdit edilmesine tepki gösterdi. Kadem açıklamasında, “Bu konuyu siyasi pazarlık ve tehdit vesilesi olarak kullananlara sandığa gidecek seçmenin yarısının kadın olduğunu hatırlatıyoruz” dedi.

Anketlerde oyları eriyen AK Parti, iktidarı kaybetme telaşına kapıldı. Kaybetmeyi garantileyen AK Parti, Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen ve kadınları şiddetten koruyan 6284 sayılı kanunda rahatsız olan Yeniden Refah Partisi’ni (YRP) Cumhur İttifakı’na kattı.

Her iki partinin kadın haklarına yönelik söylemleri tepki çekti. YRP’nin ısrarlı 6284 vurgusunun ardından AK Partili kadınlardan bile tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 6284 “Kırmızı çizgimizdir” dedi. Zengin, açıklamasının ardından tehdit edildiğini açıkladı.

Zengin ile beraber Aile Bakanı Derya Yanık da 6284’ün tartışmaya açılamayacağını söyledi. 

Yandaş ve gerici Yeni Akit Yanık ve Zengin’i hedef gösterdi. Akit’in ardından gerici açıklamaları ile bilinen ve daha önce üniversiteleri fuhuş yerine benzeten Sakarya Üniversitesi’nden Ebubekir Sofuoğlu, Yanık, Zengin ve AK Partili Çiğdem Erdoğan Atabek’e ‘cehennemlik’ dedi.

KADEM’DEN AÇIKLAMA

AKP ile yakınlığı bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tehditlere yanıt verdi. KADEM’in açıklaması şöyle:

“Son günlerde özellikle sosyal medyada, başta Özlem Zengin olmak üzere AK Parti listelerinin ön sıralarında yer alan kadın adaylara yönelik linç kampanyasının insaf ve adaletten uzak olduğu kadar siyasi bir amaç taşıdığı da açıktır.

Kadın düşmanlığına varan hakaret dolu yaklaşımlar her şeyin ötesinde kul hakkıdır. Bu konuyu siyasi pazarlık ve tehdit vesilesi olarak kullananlara, sandığa gidecek seçmenin yarısının kadın olduğunu hatırlatıyor, “Kadın Varsa Demokrasi Var” diyoruz.”

KADEN BAŞKANI’NDAN ZENGİN’E DESTEK

KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, kişisel Twitter hesabından 6384 sayılı yasa nedeniyle tehdit edilen AK Partili kadınlara destek çıktı. Gümrükçüoğlu, Özlem Zengin’i etiketleyerek şunu paylaştı: 

“Hedef göstermeden, kişileri tahkir etmeden ve dini kişisel görüşlerine alet etmeden fikir beyan etmek, asgari insanlık hasletine sahip olmayı gerektiriyor. Bir de haddini bilmeyi…”

Gümrükçüoğlu, 6284ile ilgili Hürriyet’ten Hande Fırat’a şunları söylemişti:

“Başka bir ifadeyle 6284 sayılı kanunu siyasi çekişmenin bir aracı olarak tartışmaya açmak, kadınların uzun yıllar büyük bedeller ödeyerek kazandıkları hakları ellerinden almak; kadınların emniyette ve güvende oldukları bir hayattan taviz vermek demektir.”