Kadıköy’ün en işlek yerinde SBK usulü artık satışı

sbk tantuni
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy’de en işlek caddede yer alan ve her gün yüzlerce kişinin yemek yediği bir tantunicide mide bulandıran görüntüler ortaya çıktı. Skandal görüntülerde işletme sahibi çöpteki biber turşularını tekrar müşteriye sunmak için çalışan işçilere toplatırken görülüyor. O mide bulandıran anlarda işletme sahibi “‘İsraf oluyor, bunlar ısırılmamış bile, tekrar yıkatacağız. Niye çöpe atalım?” diyor. Avusturya’da geçen yıl haziran ayı ortalarında, ABD’nin talebi üzerine yakalanan ve tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz da daha önce benzer bir hikayeyi katıldığı bir açılışta anlatmış, çalıştığı iş yerindeki artıkları pazarda satarken yakalandığı iş yeri sahibine “Hacı amca, sen hep ‘israf haramdır’ diyorsun. Ben de haram olmasın diye döneri getirip burada satıyorum” yanıtını vermesi nedeniyle işten kovulduğunu açıklamıştı…

İstanbul Kadıköy’de yer alan işlek bir caddede hizmet veren tantunicide çekilen görüntüler mide bulandırdı.

TEKRAR MÜŞTERİYE SUNULMAK İÇİN ÇÖPTEN TOPLATILDI

Restoranda müşterilere servis edilen ancak müşterilerin tabağında bırakıp yemediği biberler, işletme sahibinin isteğiyle, tekrar servis edilmek üzere çalışan işçilere çöpten toplatıldı.

İŞLETME SAHİBİ: NİYE ÇÖPE ATALIM?

Olaya ilişkin çekilen görüntülerde işletme sahibi tarafından çalışanların hem azarlandığı hem de çöpe atılan biberleri tek tek ayıkladığı görülüyor. Görüntülerde mekanın işletmecisi, “Müşteri tabağına elini bile sürmüyor, ısırmıyor, niye çöpe atalım? Yıkayıp koyacağız” dediği görülüyor.



“ENSENİZDEYİM, HAFTALIK İZİNLER İPTAL”

İşletmeci, görüntülerde Muhammet isimli birisine “Kadıköy’ün bu hafta, ustalar da dahil izinlerini iptal ediyorsun” diyor ve ekliyor “İşte bu dükkanda bu yüzden bereket olmaz“… Aynı kişi personeline ise “Burayı kendi yeriniz gibi görmediğiniz müddetçe ensenizdeyim. Haftalık izinlerinizi de iptal ediyorum” şeklinde seslendiği duyuluyor.

Gelen şikayetler sonrasında zabıta ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri de ürünlerden numune topladı.

SEZGİN BARAN KORKMAZ DA AYNI YÖNTEMLE SATIŞ YAPTIĞINI ANLATMIŞTI

Avusturya’da geçen yıl haziran ayı ortalarında, ABD’nin talebi üzerine yakalanan ve tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz da daha önce benzer bir hikayeyi katıldığı bir açılışta anlatmıştı.

Lokantada çalıştığı yıllarda, yemeklerden arta kalanları topladığını ve pazarda sattığını gülerek anlatan Sezgin Baran Korkmaz, topladığı artıkları Salı Pazarı ve Erenköy Pazarında, kendi hemşehrilerine “Sütiş döneri” diyerek sattığını da açıklamıştı. Lokantadan artık dönerleri satarken “Hacı amca” dediği işletme sahibine yakalandığını, işletme sahibinin “ne yapıyorsun burada?” sorusuna, “Hacı amca, sen hep ‘israf haramdır’ diyorsun. Ben de haram olmasın diye döneri getirip burada satıyorum” yanıtını vermesi nedeniyle işten kovulduğunu açıklamıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver