Kağıthane Deresi de kirliliğe yenik düştü

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terkos Gölü ile Haliç arasında uzanan Kağıthane Deresi’nin Kemerburgaz ve Göktürk atasındaki bölümü buraya akıtılan giderlerle kirlendi. Kötü kokular vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Haliç’te, Riva Deresi’nde ve Küçükçekmece Gölü’nde meydana gelen kirliliklerin ardından Kağıthane Deresi de S.O.S. vermeye başladı. Deredeki kararmanın ardından kötü kokuların da gelmeye başlamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Kemerburgaz ve Göktürk’te havadan çekilen görüntülerde tarım arazilerinin yanından geçen derenin renginin değişerek siyaha döndüğü görüldü.

BELEDİYE DURUMA EL ATSIN İSTANBUL’DA

Terkos Gölü’nden Haliç’e uzanan Kağıthane Deresi’nde meydana gelen renk değişikliği ve kötü kokular her geçen gün artıyor. 12 Km uzunluğa sahip Kağıthane Deresi’nin Kemerburgaz ve Göktürk’ten geçen bölümlerinde yemyeşil ağaçların arasından derenin renginin siyaha döndüğü gözüküyor. Bölgede çiftçilik yapan ve yaşayan vatandaşlar durumdan endişe duyduklarını ifade ederek belediyenin duruma el atmasını beklediklerini söyledi.

KİRLİ SU KİRLİ ÇEVRE! EYÜPSULTAN

Ziraat Odası Genel Sekreteri Mustafa Kayabaşı, “Belediyenin ‘Temiz Su Temiz Çevre’ sloganı vardı. Kirli su kirli çevre görüyoruz. Galiba İSKİ bir çalışma başlatmış, ancak o çalışma bitene kadar bu giderlerin depolanıp aktarılması gerekiyor. Oysa onlar saldım çayıra mevlam kayıra. Atık su tarlaya mı gider, hayvan mı içer kim içerse içsin aynı zararı yaşayacaktır. Bu su ağır metal ve kirlilik içeriyor. Bu durum çevreye ve insanlara zarar vermektedir” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver