Kahramanmaraş’ta yangın söndürme uçağı enkazına ulaşıldı: 8 can kaybı var

maras ucak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü. Kazada 5’i Rus askeri, 3’ü Türk olmak üzere 8 kişi yaşamını yitirdi.

Enkaza ulaşıldı

Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan ve Kahramanmaraş’ta düşen yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı. Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangına müdahale sırasında düşen uçağın enkazı bulundu.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya’dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağının düştüğü Beşen Mahallesi Kısık Vadisi’nde, sarp arazi ve kara yolu ulaşımının olmaması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığının görevlendirdiği helikopterle ulaşılan uçağın enkazında arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Düşme sonucu çıkan yangında uçağın büyük tahribat aldığı gözlendi.

– “Kurtulan olmadı”

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya’dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı ile Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesildi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.



Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı. Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, “Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik.” dedi.

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale etmek amacıyla havalanan Rus yangın söndürme uçağının Kısık Vadisi mevkisinde düştüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, “Olayın gerçekleştiği andan itibaren olay yerine ekiplerimiz anında sevk edilmiş, ilk bilgilere göre mürettebattan kurtulan olmadığı tespit edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı: İncirlik’ten bir helikopter ve Konya’dan bir uçak arama – kurtarma çalışmalarına destek için görevlendirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçağın arama – kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirildiği bildirildi.

Çavuşoğlu: Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşananların ardından kişisel Twitter hesabında Rusça ve Türkçe mesaj yayınladı. “Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak.”

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği kaza yerine heyet gönderdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği açıklamasında elçilik çalışanlarının Be-200 uçağının kaza geçirdiği bölgeye gönderildiklerini bildirdi.

Elçilik yetkilisi, “Büyükelçiliğin konsolosluk departmanı personeli, görevlendirilerek kaza yerine gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı, Be-200 tipi uçağın Adana yakınlarında iniş yaparken düştüğünü, kazayı araştırmak üzere bir ekibin kaza bölgesine gönderildiğini açıkladı.

 

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir