Kahrolduk utandık!

1

Antalya’da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Gazetemize konuşan Avukat Yeşim Aydın, “İstismarın affı olamaz” dedi.

Antalya’da 6 yaşındaki kız çocuğu ve 9 yaşındaki ağabeyinin anne, üvey baba ve annesinin sevgilileri tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin görülen davada, sanıklar tahliye edildi. Çocukların çizdikleri resimler ve beyanlarına rağmen anne ve üvey babanın tahliye edilmesi tepkilere neden oldu. Aydın, “Bize bu ihbar ilk olarak geçen sene Temmuz ayında geldi. Babanne ihbarı yapıyor. Biz hemen Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bildirdik ve dosyamız açıldı” dedi.

ÇİZDİKLERİ RESİM KAHRETTİ!

İlk celsede anne ve uvey baba tutuklanmış ancak 3. duruşmada tahliye edilmiş. Çocukların çizdiği resimler görenleri kahrederken, tahliye kararına sosyal medyada her kesimden #ElmalıDavası etiketiyle tepkiler büyürken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu. Açıklamada, “Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz” denildi.

Aile boşanmış bir aile. Kız çocuğu annenin yanında yaşıyor, oğlan çocuğu da babanın yanında yaşıyor. İstismarcı anne de sonradan evleniyor ve aslında hükümlü. Açık cezaevinde olduğu için ara ara dışarı çıkıyor ve eve geliyor. Bir süre sonra kardeşler birbirini görsün diye oğlan çocuğunu kız çocuğunun yanına götürüyorlar. Aslında kız çocuğu yıllardır istismara maruz bırakılıyor ama oğlan çocuğu da maruz bırakıldığında olay ortaya çıkmaya başlıyor.