KAL, torpilden beter “Komisyon Kararı” ile çalkalanıyor

Kadıköy Anadolu Lisesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en başarılı okullarından biri olan Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL), torpilden beter, hukuksuz bir işlemle bir öğrenci yerleştirilmesi skandalıyla çalkanıyor.

LGS sonucuna göre öğrenci alınan Kadıköy Anadolu Lisesi’ne, LGS sonuçlarına göre taban puan olan 455.339 puanın çok altında, 405 puan alan bir öğrencinin kaydı yapıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü “Komisyon Kararı” ile hazırlık sınıfına yerleştirilen öğrencinin “Sağlık sorunu” gerekçesiyle kaydının yapıldığının belirtilirken veliler bu yerleştirmeden şikayetçi oldu.

Okul Aile Birliği Başkanı Seçil Gönül Vurulgan ve Okul Aile Birliği üyesi Dilek Akdemir Arkun imzasıyla Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen dilekçeyle yerleştirmeye itiraz edildi.

“BİNLERCE ÖĞRENCİNİN SINAV PUANI GEÇERSİZ SAYILDI”

İtiraz dilekçesinde, “LGS sonucu ile, hak ederek Kadıköy Anadolu Lisesi’ne yerleşen öğrenciler ile, komisyon kararı ile yerleştirilen öğrencinin puanı arasında 50 puan gibi büyük bir fark vardır. Bu öğrencinin komisyon kararı ile Kadıköy Anadolu Lisesi’ne yerleştirilmesi demek, sıralamada önce olan binlerce öğrencinin aldığı sınav puanını hiçe saymaktır. Hakka, hukuka ve vicdana aykırı alınmış olan bu karar eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır” denildi.

Veliler, öğrencinin kaydının mevzuatta belirtilen kurallara uygun bir okula alınmasını aksi taktirde kararın iptali için suç duruyursunda bulunacaklarını ifade ettiler.



Bu Yazıya Tepki Ver