Kanada’da Müslüman aileye araçlı saldırı

Kanada’da Müslüman aileye araçlı 2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde beş kişilik bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürüdükleri sırada bir sürücü aracı ile çarptı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 1 çocuk yaralandı. 20 yaşındaki erkek sürücü olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta yakalandı.

MÜSLÜMANLARA yönelik saldırıların bir yenisi Kanada’da yaşandı. Aynı aileden 4 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk da yaralandı. Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde dün yerel saatle 20.40’da Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürüdükleri sırada bir sürücü aracı ile çarptı. Çarpmanın etkisi ile aile üyelerinden 2’si kadın toplam 4 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk da yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan çocuğun hastanede tedavi altına alındığı aktarıldı.

NEFRET GÜDÜMLÜ EYLEM

Görgü tanıkları, saldırının ardından olay yerinden hızla kaçmaya çalışan siyah bir araç olduğunu belirtirken, 20 yaşındaki erkek sürücü olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinin otoparkında yakalandı. Londra Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight, “Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor” açıklamasını yaptı.

SALDIRI KANADA’YA YAPILDI

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Waight, saldırganın 4 birinci derece cinayet ve 1 cinayete teşebbüs ile suçlandığını açıkladı. Ülkenin ileri gelen Müslüman sivil toplum örgütlerinden Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) Başkanı Mustaa Farooq da “Bu, Kanada toprağına yönelik bir terör saldırısıdır ve bu şekilde ele alınmalıdır” dedi. 2017 yılında Quebec City’de bir cami saldırısında 6 kişinin ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı.



Bu Yazıya Tepki Ver