Kanada’da sıcağın faturası çok daha ağır

sıcak

British Columbia eyaletinde dün 48 dereceyi bulan ısı nedeniyle 63 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ancak sıcakların başladığı pazartesi gününden bu yana Alberta, Yukon ve Northwest Territories eyaletlerinde de aşırı sıcakların etkili olduğu ve 486 kişinin öldüğü belirtildi.

Kanada’nın batı bölgelerini etkisi altına alan aşırı sıcaklarda kaydedilen ölümlerin, eyalet normallerinin üç katına çıktığı ve son 5 günde 486 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Dün özellikle British Columbia eyaletinin Surrey, Burnaby ve Vancouver kentlerinde ”Isı Kubbesi” verilen hava dalgası nedeniyle 63 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ancak sıcaklık kaynaklı ani ölümlerin ülkenin birçok yerinde görüldüğü ve 486 kişinin sıcak nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

TERMOMETRE 49.9’U GÖSTERDİ

Aşırı sıcakların başladığı pazartesi gününden bu yana Alberta, Yukon ve Northwest Territories eyaletleri başta olmak üzere özellikle batı bölgesinde ani ölümlerin gerçekleştiği bildirildi. British Columbia’nın iç bölgeleri ile Alberta’nın bazı bölgelerinde halen süren aşırı sıcaklarda, en son rekor sıcaklık Lytton kasabasında 49,9 santigrat derece olarak kaydedildi. Kanada meteoroloji servisi, ülkede daha önce tutulan kayıtlarda sıcaklığın 45 dereceyi geçmediğine dikkati çekti.