“Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’ndan 13 kat daha güvenli”

Adil Karaismailoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’la ilgili olarak, “Çatışma senaryoları açısından Kanal İstanbul, en zor kısımlarda dahi İstanbul Boğazı’ndan 13 kat daha güvenli” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyonkarahisar’daki 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Konferansı’nda Kanal İstanbul’u gündemine taşıdı.

Kanal İstanbul’un, İstanbul Boğazı’ndan daha güvenli olduğunu belirten Karaismailoğlu, “1930’lu yıllarda İstanbul Boğazı’ndan 3 bin gemi geçerken, bugün yılda yaklaşık 43 bin gemi geçiyor. Çatışma senaryoları açısından Kanal İstanbul, en zor kısımlarda dahi İstanbul Boğazı’ndan 13 kat daha güvenli” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Boğazı’nda yaşanan gemi trafiğine değinerek, “İstanbul Boğazı, Malaka Boğazı’ndan sonra dünyadaki en işlek ve en tehlikeli trafiğine sahip ikinci suyolu konumundadır. 1930’lu yıllarda İstanbul Boğazı’ndan 3 bin gemi geçerken, bugün yılda yaklaşık 43 bin gemi geçiyor. Bu gemilerin yüzde 30’u petrol ve benzeri diğer tehlikeli zehirli maddeleri taşıyan tankerlerdir. Öte yandan nakliye yapan gemilerin büyüklükleri de artmakta. Bu durum İstanbul’u, dünyanın en riskli geçiş su yoluna sahip kılıyor” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver