“Kanal İstanbul’da mesele tamamen duygusal”

imamoğlu1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal denilen meselenin içindeki, kanal değil; dikilecek binalar. Mesele yine duygusal” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 50 bin metrekarelik Yakuplu Kent Ormanı’nı hizmete açtı. Amaçlarının yeşil ve yaşanabilir bir kent yaratmak olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, Beton Kanal gibi projelerin değil, yeşil projelerin “milli” olduğunun altını çizdi. “O ‘Kanal’ denilen meselenin içindeki, kanal değil; sağına soluna dikilecek şu binalar. Mesele o. Mesele yine duygusal” diyen İmamoğlu, “Bizim o işe tahammülümüz yok. Elinizdeki yetkiyle, İstanbul kentinin geleceğini sıkıntıya sokamazsınız. Türkiye’nin geleceğini, tehdit altında bulunduramazsınız. Marmara Denizi’ni yok edemezsiniz” dedi.

 

Esenyurt hakkında da konuşan İmamoğlu, ‘U dönüşünü’ başlatacaklarını duyurdu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un büyük bir zorluğu devraldığına dikkat çeken İmamoğlu, “Çok büyük zorluk; öyle böyle değil. Senede 60-70 bin nüfusun göç ettiği, yerleştiği bir merkezi devraldı. Tüm gücümüzle yanında olacağız. Esenyurt’un ‘U dönüşünü’, tekrardan nasıl mutlu bir kent olabilirin sürecini, hep birlikte, değerli Başkanımla beraber tanzim edeceğiz. İşi çok zor; biliyorum ama başaracağız. Kemal Deniz Başkanım da başaracak.” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver