Karahasanoğlu: Sarayların boşaltılmasını istiyorsanız, ölümüne ‘evet’ diyorum…

Ali Karahasanoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Akit gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, Altılı Masa’nın 30 Ocak’ta açıkladığı,  “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ndeki, “Cumhurbaşkanlığı’nı Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığı’nın kullanımındaki saray, köşk ve yalıları halkın kullanımına açacağız” bölümünü çok tuttuğunu yazdı.

“Saraylarda eğlenenler, içkili balolar düzenleyenler, sabahlara kadar demlenenler… O sarayları terk etmeliler” diyen Karahasanoğlu, “Sarayların boşaltılmasını istiyorsanız, ölümüne ‘evet’ diyorum… Nerde bir saray var ise, yan çizmek yok, hep birlikte boşaltacağız.. Sarayları; içindekilerin başına yıkacağız, söz mü?” ifadesini kullandı.

Karahasanoğlu, saray denilince insanların aklına eğlence ile zevk mekanları, içkinin su gibi akıtıldığı yerlerin geldiğini belirterek “Milletin isteklerinin değil, bir avuç egemenin, milletten yetki almadan, milletin parasını harcama mekanlarıdır… Bunun için, millet ‘saray’lara mesafelidir…

‘Saray’ları; içindekilerin başına yıkmak ister… Milletin olması gereken mekanlar, bir avuç elit tabakanın emrine verilmiştir, onun için millet, ‘saraylar’dan nefret eder..”  diye yazdı.

Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

“Haydi altılı masa. Var mısınız..



İçinde millet için çalışma yapılmayan sarayları boşaltmaya. Köşkleri boşaltmaya..

Biliyorum, ‘Biz, Tayyip Erdoğan’ın Külliyesi’ni kastetmiştik’ diyecekler..

Saray tanımına uyuyorsa, orayı da birlikte boşaltalım..

Eğlence alanı ise. İçkili toplantıların, zevk-ü sefaların merkezi ise..  Sabahlara kadar şarkıların söylenip, kadınların oynatıldığı, içkinin su gibi aktığı bir yer ise, orayı da boşaltalım..

Bir kişi bile, bu iğrençliklerin, Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde yaşandığını iddia edebiliyor mu?

Hayır..

Tam aksine.. Devletin; mafya babalarına ait otel salonlarında, yüzbinlerce lira ödeme yaparak gerçekleştirdikleri toplantılar, etkinlikler, Külliye’de, tek kuruş kira ödemeden gerçekleştiriliyor..

Bir avuç elit kesimin değil, tam da milletin hizmetinde o Saray kullanılıyor..

Orası egemenlerin değil, milletin sarayı!”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bu Yazıya Tepki Ver