Karanlıktan değil beyninizden korkun

beyin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amigdala, beyinde duyguları işlemekten ve korku tepkimizi düzenlemekten sorumlu. Yeni bir çalışma aydınlık veya karanlığa maruz kaldığımızda bu bölgedeki beyin aktivitelerinin değiştiğini ortaya çıkardı.

Korku, karanlığa verilen yaygın bir tepki. Bilim adamları, korkunun arkasındaki beyin mekanizmalarını, özellikle beynin birkaç bölgesinde çalışan mekanizmaları çözmüş olabileceklerini düşünüyor. Beynin amigdala bölümü, duyguları işlemekten ve korku tepkimizi düzenlemekten sorumlu.

Yeni bir çalışma, aydınlık veya karanlığa maruz kaldığımızda bu bölgedeki beyin aktivitesinin nasıl değiştiğini açıkladı. Işığın varlığı, amigdala ile ventromedial prefrontal korteks, yani beynin korku duygumuzu kontrol etmekle bağlantılı bir başka bölümü arasındaki bağı güçlendiriyor gibi gözüküyor.

Orta derecede aydınlatmanın, amigdala aktivitesinde önemli bir azalmaya neden olduğu ve loş aydınlatmanın daha küçük bir azalmaya neden olduğu gösterdi. Ayrıca ışıkların açık olduğu zamanlarda amigdala ve ventromedial prefrontal korteks arasında daha fazla işlevsel bağlantı var.

Bu Yazıya Tepki Ver